Veel gestelde vragen

Wanneer u advies wilt krijgen drukt u op de whatsapp knop. U wordt dan naar de Dierenkliniek Online Whatsapp geleid. U kunt daar vervolgens uw vragen stellen en eventueel foto’s of video’s meesturen om het probleem te verduidelijken. Dierenarts Nanda zal dan zo snel als mogelijk is reageren op uw vraag. Zij zal met u in gesprek gaan en aanvullende vragen stellen en u aan de hand daarvan een advies geven. In de meeste gevallen reageert Nanda binnen twee uur. Maar uiterlijk binnen 24 uur. Na afloop ontvangt u via dezelfde whatsapp een Tikkie zodat u een betaling kunt doen. 

In feite mag u alle vragen stellen die u wilt. Van heel simpel: “wanneer moet ik mijn kat een ontworming geven?” tot een ingewikkeld probleem waar uw eigen dierenarts geen antwoord op heeft. Hou er wel rekening mee dat Nanda een dierenarts is voor gezelschapsdieren. Dus voor honden, katten en knaagdieren. Zij heeft geen opleiding voor vee-dieren en vogels gevolgd. Een voorbeeld gesprek kunt u hier vinden. 

Een whatsapp gesprek met Dierenarts Nanda kost €25,- per gesprek. U krijgt na het whatsapp gesprek een linkje naar Tikkie toegestuurd zodat u kunt betalen. 

Ja, ook via mail kunt u om advies vragen. Wel duurt het vaak wat langer voordat dierenarts Nanda reageert op uw email. Maar binnen 24 uur krijgt u een reactie. In de reactie email ontvangt u dan ook weer een linkje naar een Tikkie zodat u kunt betalen. 

Nee. Dierenkliniek Online heeft geen fysieke praktijk. U kunt dus ook niet met uw huisdier op consult komen. 

Ja en nee. Wanneer u op de knop naar Whatsapp klikt komt u uit bij het telefoonnummer van Dierenkliniek Online. Het is echter niet mogelijk om op die manier telefonisch contact te leggen. Deze functie is uitgeschakeld. Wel kunt u in overleg met Dierenarts Nanda een tijdstip inplannen wanneer zij u kan bellen. Op die manier is een telefonisch consult (of videobellen) wel mogelijk. De kosten hiervoor bedragen €30,-. 

Wanneer uw dier duidelijk ernstig ziek of gewond is dan kunt u beter naar een fysieke dierenarts toe gaan. Deze kan uw hond of kat een goed lichamelijk onderzoek geven en indien nodig sterke medicatie voorschrijven. Dierenarts Nanda mag geen medicatie voorschrijven omdat er geen lichamelijk onderzoek kan plaatsvinden. Dit is wettelijk in Nederland op die manier vast gelegd. Nanda mag alleen middelen adviseren die vrij verkrijgbaar zijn. Wanneer Nanda van mening is dat uw dier beter een sterker medicijn hoort te krijgen dan zal zij dit aan u vertellen. 

Absoluut. U kunt in eerste instantie uw verhaal vertellen aan dierenarts Nanda en uitleggen wat uw vraag is. Indien nodig zal ze u vragen om het medisch dossier van uw huisdier op te vragen bij uw eigen dierenarts. Uw dierenarts is verplicht om dit aan u vrij te geven wanneer u hier om vraagt. Zij zullen het via de mail naar u toe sturen. U kunt het vervolgens weer naar Nanda doorsturen. Het bestuderen van het medisch dossier is vaak behoorlijk tijdrovend. Het is dus niet altijd mogelijk om binnen een paar uur na het ontvangen van het dossier een advies te geven. 

Dierenarts Nanda is in 2006 afgestudeerd als dierenarts. Vervolgens heeft ze 3 jaar in loondienst gewerkt en 5 jaar een eigen praktijk gehad. Vervolgens kwamen er kinderen en is ze als waarnemend dierenarts gaan werken. Dit houdt in dat ze tot op heden in verschillende praktijken door het land heen invalt wanneer er een dierenarts ziek is of met zwangerschapsverlof is. Haar dierenarts registratienummer is 120753. Zo bent u er zeker van dat zij werkelijk een dierenarts is. Hier kunt u nog meer lezen over dierenarts Nanda.  

Is er iets niet duidelijk voor u? Dan kunt u altijd via whatsapp uw vraag stellen.