Dierenarts in Amsterdam – Dierenkliniek Online

Je hebt een zieke hond of kat en zoekt een dierenarts in Amsterdam

Wat vervelend dat je hond of kat ziek geworden is. En dat je advies nodig hebt van een dierenarts in Amsterdam. Niet alleen omdat je hond of kat ziek is, maar ook omdat het vaak lastig is om in Amsterdam bij een dierenarts te komen. Parkeren met de auto is immers haast niet te doen. En lopend of met het openbaar vervoer door Amsterdam met je zieke hond of kat is een behoorlijke uitputtings slag. Indien je hond of kat zeer ziek is, is het natuurlijk noodzakelijk om met hem naar een fysieke dierenarts te gaan. Dan ontkom je niet aan de reis naar de dierenarts. Maar voor de meeste medische problemen bij je hond of kat heb je geen dierenarts in Amsterdam nodig. In die gevallen volstaat een online dierenarts. 

Voordelen van een online dierenarts ten opzichte van een dierenarts in Amsterdam

Geen stressvolle rit

Zoals boven al genoemd wordt hoef je voor een online dierenarts consult geen rit naar de dierenarts in Amsterdam te maken. Dus geen kat vangen, geen kat in zijn reismandje proppen terwijl je zelf open gekrabt of gebeten wordt, en totaal geen stress voor je kat of hond. Hoe ideaal is dat? Het kan gewoon vanuit je eigen huis. Je maakt een filmpje of scherpe foto van het probleem van je hond of kat en stuurt het via whatsapp naar Dierenarts Nanda. Doorgaans reageert zij binnen twee uur na het sturen van een bericht. Ook ’s avonds en in het weekend. Ze stelt je een aantal extra vragen en aan de hand daarvan komt zij in de meeste gevallen met een diagnose. En anders komt ze wel met een plan van aanpak. 

agressieve kat wil niet naar de fysieke dierenarts in Rotterdam, maar heeft meer baat bij dierenkliniek online
Minder tijd verlies

Het scheelt een hoop tijd wanneer je geen reistijd hebt naar je dierenarts in Amsterdam. En natuurlijk ook wanneer je geen tijd kwijt bent met het in de wachtkamer te moeten wachten. De whatsapp berichten kun je versturen op het moment dat het jou uitkomt. Daarna ga je gewoon weer verder met je eigen bezigheden totdat Dierenarts Nanda antwoord geeft. Vaak heb je ook alleen maar even een bevestiging nodig van wat je zelf al denkt. Of gewoon even wat tips en tricks krijgen voor een bepaald probleem. Dan is het niet nodig om een dierenarts in Amsterdam te bezoeken. Gewoon even een whatsapp chat bericht sturen aan dierenarts Nanda is voldoende. 

Goedkoper dan je dierenarts in Amsterdam

Het scheelt ook behoorlijk in de portemonnee. Een fysieke dierenarts in Amsterdam kost al gauw €75,- voor het consult. Daar komen ook nog eens medicijnen bij indien dat nodig is. Dan is de €25,- euro voor een online consult bij dierenarts Nanda dus vele malen goedkoper! En de tijd die je bespaart op de rit en de wachtkamer is natuurlijk ook in feite geld waard. 

Nadelen van een online dierenarts ten opzichte van een dierenarts in Amsterdam

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan een online dierenarts om raad vragen. Ondanks dat dierenarts Nanda zeer veel ervaring heeft kan het soms toch nodig zijn om een fysieke dierenarts te bezoeken in Amsterdam. Neem bijvoorbeeld het geven van een vaccinatie of het afnemen van bloed voor een bloedonderzoek. Die behandelingen zijn natuurlijk niet mogelijk voor een online dierenarts. Ook wanneer je hond of kat ernstig ziek is, moet hij zo snel mogelijk een degelijke behandeling krijgen en moet er niet afgewacht worden. In dat geval is het verstandiger om naar een fysieke dierenarts in Amsterdam toe te gaan. Uiteraard kun je ook zeker dierenarts Nanda eerst om raad vragen. De kans is dan alleen wel groot dat dierenarts Nanda je toch adviseert om naar een fysieke dierenarts in Amsterdam te gaan. 

Nog een nadeel aan een online dierenarts is dat in Nederland sommige medicatie alleen voorgeschreven mag worden wanneer een dierenarts een fysiek onderzoek gedaan heeft. Dierenarts Nanda mag dan ook helaas geen antibiotica of andere medicatie voorschrijven. In dat geval zul je dus alsnog langs een fysieke dierenarts in Amsterdam moeten gaan. Gelukkig zijn de meeste dierenartsen inmiddels overtuigd dat veel problemen ook opgelost kunnen worden met medicatie die wat minder agressief en chemisch is. En deze middelen zijn wel voor jou gewoon te koop in de winkel of in een webshop. Meestal heb je dus geen dierenarts in Amsterdam nodig om toch een gepaste behandeling in te stellen voor je hond of kat. Er zijn over het algemeen behoorlijk veel alternatieven in de winkels in Amsterdam. 

Een fysieke dierenarts in Rotterdam is duurder dan een online dierenarts

Dierenkliniek Online gebruiken voor een second opinion

Natuurlijk kun je ook bij Dierenkliniek Online terecht wanneer je toch al bij een dierenarts in Amsterdam geweest bent. Bijvoorbeeld omdat je je eigen dierenarts in Amsterdam niet goed begrepen hebt of omdat je twijfelt aan de diagnose van je dierenarts. Het is altijd fijn om een onpartijdige dierenarts mee te laten denken en je te laten weten of een bepaalde behandeling wel echt nodig is. Dierenartsen staan er immers om bekend om ook wel vaak te willen opereren terwijl het niet echt nodig is. Dierenarts Nanda zal samen met jou de voordelen en de nadelen bespreken van wat jouw fysieke dierenarts in Amsterdam voorgesteld heeft. Net zo lang totdat je het begrepen hebt. 

Dierenkliniek Online gebruiken in het buitenland

Ben je net lekker op vakantie, wordt je hond (of kat) ineens ziek! Normaal ga je naar je fysieke dierenarts in Amsterdam. Maar dat is nu natuurlijk geen optie. Je kunt je dierenarts in Amsterdam bellen en om advies vragen, maar de ervaring leert dat dierenartsen je dan doorverwijzen naar de lokale dierenarts van de plaats waar je op vakantie bent. Maar ja, die spreekt natuurlijk net geen nederlands of engels. Ook in dat geval is Dierenkliniek Online een zeer handige uitkomst! Doordat dierenarts Nanda veel ervaring heeft met online dierenarts consulten zal zij je beter kunnen helpen dan de lokale dierenarts waarmee je niet kunt communiceren. Dus gewoon in het nederlands. Of eventueel in het engels indien dat makkelijker voor je is. Je dierenarts in Amsterdam heb je dus helemaal niet nodig!

Hond is op reis en is ziek geworden. Dierenkliniek Online is wel beschikbaar, in tegenstelling tot de dierenarts in Rotterdam.

Overleg met Online Dierenarts Nanda

Zie je de voordelen in van een online dierenarts ten opzichte van een fysieke dierenarts in Amsterdam? Dan kun je gebruik maken van onderstaande whatsapp knop. Mocht het mogelijk zijn dan kun je filmpjes en foto’s meesturen. Graag zelfs! Vooral filmpjes helpen dierenarts Nanda vaak zeer goed om in te schatten wat er aan de hand zou kunnen zijn. Meer informatie over hoe de werkwijze verloopt tijdens zo’n online consult vind je op de Home-pagina. Hoe dan ook, wij wensen je zieke hond of kat veel beterschap. Hopelijk is hij snel weer beter.