Een voorbeeld gesprek

Hieronder vindt u een voorbeeld gesprek zodat u kunt zien wat u ongeveer kunt verwachten.

Hallo Nanda, ik heb een vraag voor je. Ik weet dat je nadien een tikkie zult sturen zodat ik kan betalen voor je advies. 

Bedankt dat u contact opneemt met Dierenkliniek Online. Wij helpen u uiteraard graag. Na het whatsapp gesprek ontvangt u een tikkie om te betalen. Wij verzoeken u deze betaling dezelfde dag nog te betalen. Zodra Dierenarts Nanda de mogelijkheid heeft ontvangt u van haar een reactie. Stel gerust uw vraag nu alvast en stuur indien gewenst foto’s of filmpjes mee.

Goedenavond, waarmee kan ik u helpen?

Goedenavond! Mijn kat geeft steeds over vandaag. En het is weekend dus ik kan niet naar een dierenarts. Kunt u mij helpen?

Wat vervelend! Is dit vandaag voor het eerst begonnen?

Ja, sinds vanmorgen. 

En hoe vaak geeft hij dan over? Om het kwartier? Of vaker?

Nee, hij heeft ongeveer 3x gespuugd in totaal. Dus over de hele dag heen. 

Maakt hij verder nog een zieke indruk? Is hij erg sloom voor zijn doen? Of speelt hij ook nog wel?

Hij lijkt zich niet ziek te voelen. Hij speelt niet echt, maar dat doet hij nooit. Maar hij loopt wel achter ons aan en komt wel langs voor een kroel. 

En heeft hij vandaag nog wel willen eten?

Ja, maar dat kwam er al snel weer uit…

Oke. Hij heeft waarschijnlijk een wat geïrriteerde maag. Dat kan komen doordat hij iets verkeerds gegeten heeft ofwel door een virus. Zolang hij nog levendig is en niet elk half uur gaat overgen dan kunt u het nog even aankijken. Zijn maag zal zeer waarschijnlijk vanzelf weer herstellen. Als het komt doordat hij wat verkeerds gegeten heeft dan is het meestal weer over na een dag. Een virus heeft meestal ongeveer 2-3 dagen nodig. Hij zal waarschijnlijk even wat minder eetlust hebben in deze periode. Probeer hem wel wat licht verteerbaar voer te laten opeten. Dus gekookte kipfilet (de gewone, niet die voor op brood want die is te zout) werkt daar vaak goed voor. En dan kleine porties geven om de twee uur ongeveer. 

Dan zou hij dus uiterlijk met een dag of 3 weer moeten gaan opknappen. Als dat niet het geval is ofwel als hij zieker wordt in de tussentijd dan moet u toch met hem naar een dierenarts toe gaan. 

Maar mijn eigen dierenarts is gesloten. Dus dat kan niet als hij nu zieker wordt. 

Elke dierenarts hoort een spoed-dienst regeling als het goed is. Dus u kunt even op hun website kijken of u daar hun dienstregeling kunt vinden voor het geval u het nodig hebt. Mocht u het niet kunnen vinden, dan kunt u als uw kat zieker wordt even uw eigen dierenarts bellen. Ze hebben meestal een bandje op staan met daarop het spoednummer vermeld. Dat kunt u dan bellen en met die dierenarts overleggen wanneer u mag komen en waar u heen moet gaan. Mocht u er niet uitkomen dan kunt u mij natuurlijk ook even appen en dan help ik u mee met uitzoeken bij wie u terecht kunt. 

Super fijn! Echt fijn dat ik even met je heb kunnen overleggen. Ik ben nu een stuk geruster. 

Kan ik u op dit moment nog ergens mee helpen?

nee, ik ga het gewoon aankijken en wacht het even af. 

Fijn. Ik stuur u nu dan nog even een tikkie. Maar trek gerust nog even aan de bel als u ergens over twijfelt. 

Voorbeeld van een tikkie betaling

Wil je mij alsjeblieft € 10,00 betalen voor ‘Dierenkliniek Online – Nanda’ via

https://tikkie.me/pay/q24u1ijumajn25o8jbnp

Deze link is geldig t/m 2 januari

Super! Dank je wel. Ik ga gelijk betalen. 

Bedankt voor uw betaling! Veel sterkte en beterschap voor je kat!