Feedback

voor Dierenkliniek Online

Hond houdt een bordje in zijn bek waarop staat: "Geef je ons feedback?"

Niet helemaal tevreden?

Feedback hoort uiteraard bij een goed lopend bedrijf. Helaas kunnen we niet iedereen tevreden stellen. Maar we doen wel echt ons best om dat toch te bereiken. Ben je om wat voor een reden dan ook niet helemaal tevreden? Laat het ons dan weten via [email protected]. We zullen je feedback uiteraard serieus nemen en kijken of we onze manier van werken moeten aanpassen om andere mensen niet dezelfde teleurstelling te laten hebben als jij. En uiteraard ontvang je van ons een email terug om je te laten weten dat we je feedback ontvangen hebben en wat we ermee gaan doen. 

Review plaatsen?

Uiteraard hopen we op zoveel mogelijk positieve reviews. Maar ook negatieve reviews mag je uiteraard plaatsen. We hopen echter dat je beseft dat dit voor ons bedrijf negatief kan uitpakken en dat je daarom eerst probeert om je negatieve feedback met ons zelf te bespreken via [email protected]

Wil je een review plaatsen, ofwel positief of negatief? Dan kun je dat doen bij Google door op de link te klikken. Hoe meer reviews, hoe beter dat voor ons is. En natuurlijk helemaal als dat is wanneer mensen positief waren. 

 

Vraag advies aan dierenarts Nanda

Heeft je hond of kat een medisch probleem? En wil je advies van een onafhankelijke dierenarts? Dan kun je gebruik maken van onderstaande whatsapp knop om advies aan te vragen. Dierenarts Nanda zal je dan zo goed mogelijk proberen te helpen. Stuur gerust foto’s of filmpjes mee. Op de Home-pagina vind je meer informatie over deze manier van advies geven en lees je wat de kosten voor het geven van het advies zijn. Hoe dan ook, veel sterkte voor zowel jou als je hond of kat!

dierenarts Nanda