De neusrug van uw hond is rood.

Inleiding

Wanneer de huid niet mooi roze is zoals hij hoort te zijn (tenzij het een gepigmenteerde huid is), maar de neusrug ziet rood dan is er sprake van een ontsteking van de huid. Ook hier kan dit weer diverse oorzaken hebben maar u kunt zelf al verschillende dingen proberen voordat u naar de dierenarts stapt.

Behandeling van neusrug die rood is

In de eerste plaats kunt u een neusrug die rood is helpen door bacteriegroei tegen te gaan. Dit kunt u doen door middel van vetramil zalf op de rode plek te smeren. Hierin zit honing verwerkt en honing werkt antibacterieel. Smeer dit 3x daags op de plekken. Het beste is het om dit vlak voor een wandeling te doen zodat de hond wat afgeleid is en het goed kan intrekken. Mocht hij het in zijn bek krijgen doordat hij het eraf likt dan kan dat geen kwaad. Je moet dit blijven smeren tot 3 dagen nadat de huid compleet genezen lijkt te zijn. Is het na 7 dagen nog niet aan de beterende hand dan zal dat ook niet meer gaan gebeuren (in elk geval niet door de zalf). 

Gaat het niet over dan kunt u ook nog proberen of colloidaal zilver werkt.  Van zilver is bekend dat het de bacteriegroei remt en dat het zo de huid kan ondersteunen met het genezingsproces. 

Allergieën als de neusrug rood is

Wanneer de neusrug rood blijft of het komt steeds weer terug dan kan er ook sprake zijn van een allergie. De enige allergie die u zelf kunt vaststellen is een voedselallergie. Hier leest u daar meer over als u daar zelf mee aan de gang wilt gaan. 

Naar de dierenarts

Mocht de neusrug rood blijven dan is het verstandig om langs uw dierenarts te gaan. Deze kan wellicht een oorzaak vinden en deze oplossen met andere medicatie. 

Overleg met mij

Indien u nog even met mij wilt overleggen over de rode neusrug van uw hond of over iets anders dan kunt u mij een whatsapp bericht sturen. Stuur gelijk ook wat scherpe foto’s mee zodat ik goed kan zien wat er aan de hand is.