Second opinion

Hond is ziek. Eigenaar maakt zich zorgen.

Wanneer u twijfelt over een behandeling of diagnose van uw eigen dierenarts mag u altijd even een whatsapp bericht sturen. Een second opinion voor een zieke hond of kat geeft u de mogelijkheid  om samen met mij te bespreken waar u tegenaan loopt. Indien nodig kan ik u uitleggen hoe u aan het medische dossier van uw hond of kat komt. Dan kan ik kijken of ik nog bepaalde dingen opmerk waar u of uw dierenarts niet aan heeft gedacht. 

Heel vaak gebeurt het dat een dierenarts een bepaald denkpatroon heeft ontwikkeld. Ofwel lukt het een eigenaar niet goed om uit te leggen aan die dierenarts wat ze bij hun huisdier opmerken.  Door het medische dossier aan mij door te sturen kan ik met een open blik naar het dossier kijken. In de meeste gevallen kan ik advies geven waar een eigenaar wat aan heeft. Bijvoorbeeld over welke onderzoeken nog gedaan zouden kunnen worden. Of ik kan uitleggen aan welke medische oorzaak ik zelf zit te denken. Ik merk ook op dat veel mensen de van de dierenarts gekregen uitleg niet begrepen hebben. Door die nogmaals uit te leggen zonder tijdsdruk begrijpt een eigenaar ineens wat een bepaalde ziekte inhoudt. 

Een second opinion voor een zieke hond of kat is enkel bedoelt om uw huisdier te helpen herstellen. Een dierenarts op welke manier dan ook beledigen of zwart maken is zeker niet mijn insteek. Toch komt het ook geregeld voor dat mensen vragen of ik rare dingen opmerk in het medische dossier van hun huisdier dat inmiddels overleden is. De eigenaar geeft dan vaak aan dat ze het gevoel hebben dat hun dierenarts iets verzwijgt of vreemd tegen ze doet. Om de dood van hun huisdier te verwerken willen ze graag meer zekerheid dat hun dier de juiste behandeling kreeg. 

Dus heeft u ook behoefte om met wat voor een reden dan ook een second opinion te krijgen? Dan is dat zeker mogelijk! Gebruik in dat geval de hieronder staande knop om via whatsapp met mij in contact te komen. Ik zal u stap voor stap begeleiden bij de uitleg van alle onderzoeken en mogelijkheden voor uw hond of kat.