Bult op de rug van uw hond – Wat is de oorzaak?

Inleiding

Een bult op de rug van uw hond kan helaas van alles zijn. Van een simpele teek (wordt vaak gezien als bultje), een wratje tot een zeer aggresief groeiende vorm van kanker. Het is dan ook niet mogelijk om zonder al te veel ervaring door uzelf te bepalen waar het bij uw hond om gaat. 

Teek vaak oorzaak van een bult op de rug van een hond

Eerst zelf goed kijken naar de bult op de rug van uw hond

Controleer even goed of het niet gaat om een teek. Deze is wel vrij gemakkelijk door uzelf te herkennen en te verwijderen. Kijk ook goed of er in het midden van de bult niet een heel klein steekgaatje zit. In dat geval kan het gaan om een insecten beet en een zwelling als gevolg daarvan. Als u dat ziet dan kunt u even een weekje aankijken of de bult weer vanzelf verdwijnt. Let er wel op dat uw hond die week niet suf en sloom mag worden anders kan er een ziekte overgedragen zijn door dat beestje. 

Vraag advies over de bult op de rug van uw hond

Daarom is het verstandig om even met je hond langs de dierenarts te gaan of om contact met mij op te nemen om te vragen of wij de bult op de rug van uw hond verdacht vinden. Zo ja, dan zal je geadviseerd worden om het bultje te laten onderzoeken in een laboratorium. Globaal genomen zijn bultjes bij oudere honden vaker kanker dan bij jonge honden. Maar ook jonge honden kunnen kanker krijgen en bij oudere honden komen ook heel vaak wratjes voor. Het kan dus echt van alles zijn.

Whatsapp mij

Wilt u mij om advies vragen dan kunt u gebruik maken van onderstaande knop. U kunt dan een scherpe foto van het bultje/de bult naar mij toe sturen zodat ik u iets beter kan vertellen of ik hem verdacht vind of niet. Bij twijfel zal ik u alsnog vertellen dat u beter langs een dierenarts kunt gaan.