Grote wond in de mond

Inleiding

Komt er een grotere hoeveelheden bloed uit de bek van een hond? Dan is de kans vrij groot dat er een grote wond in de mond zit. Zeer dikwijls is dit veroorzaakt door het spelen/gooien met een tak. Maar ook kauwen op voorwerpen kan zorgen voor een grote snee in de bek. 

Dierenarts bezoeken bij grote wond in mond

Wanneer er een grote wond in de mond van een hond zit is het verstandig om naar de dierenarts te gaan. Het is vaak niet goed zichtbaar voor een leek welke weefsels er geraakt zijn. Soms lijkt de wond heel groot maar zit hij slechts oppervlakkig. Maar soms spelen de onderliggende weefsels ook mee zoals bijvoorbeeld spieren of zenuwen. Aangezien bij grotere wonden de kans op infecties ook groter is moet dit echt even door een professional bekeken worden. 

Spelen met een tak zorgt regelmatig voor een kleine of grote wond in de mond van een hond

Zelf behandelen van grote wond in de mond

Wanneer u heel zeker bent dat de grote wond in de mond oppervlakkig is dan kunt u ook de wond vanzelf laten genezen. Het is dan wel verstandig om te zorgen dat er geen bacteriën in kunnen groeien. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door waterstofperoxide op een wattenstaafje te doen. U dept de wond 3x per dag met een schoon wattenstaafje met waterstofperoxide. Let erop dat u niet teveel op de wond doet want het is niet gezond om in te slikken. U mag dit maximaal 7 dagen doen. Bij de kleinste twijfel kunt u toch echt beter naar de dierenarts gaan met een grote wond in de mond. Al is het alleen al voor een pijnstiller. Op deze pagina kunt u vinden welke middelen ook pijnstillend werken. Deze zijn echter minder sterk dan de pijnstiller van de dierenarts. 

Overleg met mij

Mocht u nog even willen overleggen over de grote wond in de mond van uw hond? Dan kunt u via whatsapp even contact opnemen. Probeer van te voren een filmpje te maken van de wond in de mond. Deze kun je dan met uw bericht mee sturen. Een foto mag natuurlijk ook, maar dat is wel veel lastiger om scherp te stellen aangezien een hond niet even stil zal zitten met zijn bek open om een foto te laten maken.