Kromme en pijnlijke staart

Een kromme en pijnlijke staart

Wanneer uw hond een kromme en pijnlijke staart heeft kan uw hond zijn staart gebroken hebben. Het advies is dan ook om met hem naar een dierenarts te gaan. Deze kan voelen of de staart gebroken is en bij twijfel kan hij/zij een röntgenfoto maken om het met zekerheid vast te stellen. Is de staart van uw hond niet pijnlijk dan leest u hier meer over een scheve en niet pijnlijke staart.

Behandelen van een gebroken staart

Wanneer de oorzaak van een kromme en pijnlijke staart een breukk is dan is dit erg vervelend voor je hond. Alleen daarom al verdient hij een bezoek aan de dierenarts. Die heeft de beste pijnstillers en kan een definitieve diagnose stellen. Echter, vaak doen we als dierenarts niets aan een gebroken staart. Tenzij er ook een wond op de staart zit, zal de breuk vanzelf genezen. Dit kan soms wel in een scheve stand zijn en dus zullen we er soms voor kiezen om de staart te spalken zodat hij de kans krijgt om weer in een rechte stand vast te groeien. Maar mocht hij er een scheve staart aan over houden, dan zal hij daar zelf geen hinder van hebben zodra het eenmaal genezen is. 

Andere oorzaak voor een kromme en pijnlijke staart

Er komt ook nog iets voor dat wij “cold water tail” noemen. Dit is een probleem van de spieren van de staart waardoor de staart niet op een normale manier kan bewegen. De staart hangt slap naar beneden of staat in een vreemde boog. Ook hiervoor is een dierenarts nodig om andere problemen uit te sluiten. Maar ook deze aandoening geneest in principe vanzelf als de hond, en dan vooral zijn staart, een beetje rustig gehouden wordt. 

Wilt u advies over zijn kromme, pijnlijke staart?

Mocht u advies willen over de kromme en pijnlijke staart van uw hond dan mag u uiteraard even een whatsapp bericht sturen. Ik zal u dan proberen zo goed mogelijk van advies te voorzien.