Scheve maar niet pijnlijke staart

Wanneer kan er een scheve niet pijnlijke staart ontstaan?

Wanneer een staart scheef staat maar niet pijnlijk is voor een hond dan zijn daar in principe twee oorzaken voor mogelijk. Ten eerste kan dit iets zijn waarmee uw hond geboren is. De scheve niet pijnlijke staart heeft dan op de een of andere manier in een verkeerde stand gestaan of knel gezeten in de baarmoeder waardoor hij scheef gegroeid is. Ten tweede kan hij ooit zijn staart gebroken hebben en is dit in een scheve stand weer aangegroeid. De scheve stand zal dan dus niet iets nieuws zijn, maar al langere tijd aanwezig zijn. In beide gevallen hoeft u hier niets aan te doen. Uw hond heeft er geen hinder van en kan er prima mee verder leven. Merkt u wel dat de staart van uw hond pijnlijk is dan kunt u daar op de pagina scheve en pijnlijke staart meer over lezen. 

aangeboren scheve staart bij een kitten.
Aangeboren scheve staart bij een kitten

Sinds kort een scheve niet pijnlijke staart

Is de scheve niet pijnlijke staart echter sinds kort pas ontstaan? Dan kan het ook zijn dat hij/zij last heeft van “cold water tail”. Dit is meestal een pijnlijke aandoening, maar heel af en toe kan het ook pijnloos zijn. De spieren van de staart werken dan tijdelijk niet meer naar behoren. De staart hangt slap naar beneden of staat in een vreemde boog.Hiermee kunt u het beste even naar de dierenarts gaan om de diagnose te bevestigen en andere problemen uit te sluiten. Maar het geneest in principe vanzelf als u uw hond een beetje rustig houdt. U herkent dit vooral aan het feit dat wanneer u aan de staart voelt u geen scheve stand kunt ontdekken, maar uw hond houdt hem wel in een scheve houding.

Advies van mij

Wanneer u toch even over de scheve niet pijnlijke staart van uw hond wilt overleggen omdat u er over twijfelt, dan kunt u mij een whatsapp bericht sturen. Stuur in dat geval ook even een foto of filmpje mee van zijn staart.