Neurologische klachten bij de kat

Neurologische klachten bij de kat serieus nemen!

Wanneer er sprake is van neurologische klachten dan is dit een serieus te nemen probleem. Bijvoorbeeld een afwijkend bewustzijn, epileptische aanvallen, ogen die heen en weer of op en neer bewegen of een manier van lopen die lijkt op een dronken kat. Bij problemen in de hersenen is dit altijd iets dat door een fysieke dierenarts onderzocht moet worden. De gevolgen kunnen namelijk op korte termijn levensbedreigend zijn. Wanneer een bepaald probleem niet tijdig opgemerkt zal worden kan dit leiden tot onomkeerbare hersenschade met alle gevolgen van dien. Ga dit dus nooit thuis afwachten tenzij je een dierenarts gesproken hebt en hij of zij aangeeft dat je niet hoeft langs te komen. 

Raadpleeg een (spoed)arts bij neurologische klachten

Heeft je kat een afwijkend bewustzijn of een zwabberige manier van lopen alsof hij dronken is? Of gaan zijn ogen heen en weer of op en neer? Dit zijn allemaal tekenen dat er iets niet goed verloopt in zijn zenuwstelsel, waar zijn hersenen slechts een onderdeel van zijn. Je moet dan ook op zijn minst telefonisch contact met je eigen spoed-dierenarts op nemen bij deze neurologische klachten. Ook als het avond, nacht of weekend is! Op onderstaand filmpje zieje verschillende symptomen die veroorzaakt worden door neurologische problemen. Op deze pagina kun je terecht wanneer je meer wil weten over epileptische aanvallen. Dat valt immers ook onder neurologische klachten. 

Epilepsie bij de kat

Overleg met dierenarts Nanda is mogelijk, maar...

Mocht je twijfelen of andere vragen hebben over de neurologische klachten dan mag je natuurlijk altijd  dierenarts Nanda een bericht sturen en haar om advies vragen. De kosten hiervoor vind je terug op de Home-pagina. Zij is echter niet ten alle tijden per direct beschikbaar. Reageert zij dus niet binnen  5 minuten, zoek dan alvast naar een spoed-dierenarts bij je in de buurt en probeer daar contact mee op te nemen. In principe hoef je enkel je eigen normale dierenarts op te bellen. Dan hoor je in de meeste gevallen een bandje met daarop een  ingesproken tekst welke kliniek verantwoordelijk is voor de behandeling van de spoed-patiënten. Die kun je vervolgens bellen en vragen of je langs mag komen met je kat.