Neurologische klachten

Neurologische klachten serieus nemen!

Wanneer er sprake is van neurologische klachten dan is dit een serieus te nemen probleem. Hieronder vallen een afwijkend bewustzijn, epileptische aanvallen, ogen die heen en weer of op en neer bewegen of een manier van lopen die lijkt op een dronken hond. Bij problemen in de hersenen is dit eigenlijk altijd iets dat door een dierenarts bekeken moet worden. Behalve bij tekenen van dementie bij de hond. De gevolgen kunnen namelijk op korte termijn levensbedreigend zijn. Wanneer een bepaald probleem niet tijdig opgemerkt zal worden kan dit leiden tot onomkeerbare hersenschade met alle gevolgen van dien. Ga dit dus nooit thuis afwachten tenzij u een dierenarts gesproken heeft en hij of zij aangeeft dat u niet hoeft langs te komen. 

Raadpleeg een (spoed)arts bij neurologische klachten

Heeft uw hond een afwijkend bewustzijn of een zwabberige manier van lopen alsof hij dronken is? Of gaan zijn ogen heen en weer of op en neer? Dit zijn allemaal tekenen dat er iets niet goed verloopt in zijn zenuwstelsel, waar zijn hersenen slechts een onderdeel van zijn. U dient dan ook op zijn minst telefonisch contact met uw eigen spoed-dierenarts op te nemen of te overleggen bij deze neurologische klachten. Ook als het avond, nacht of weekend is! Op onderstaand filmpje ziet u verschillende symptomen die veroorzaakt worden door neurologische problemen. Op deze pagina kunt u terecht wanneer u meer wil weten over epileptische aanvallen. Dat valt immers ook onder neurologische klachten. 

Hond met hersenschade

Overleg met mij is mogelijk, maar...

Mocht u twijfelen of andere vragen hebben over de neurologische klachten dan mag u natuurlijk altijd even met mij appen. Ik ben alleen niet ten alle tijden beschikbaar. Reageer ik dus niet binnen  5 – 15 minuten, zoek dan alvast naar een spoed-dierenarts bij u in de buurt en probeer daar contact mee op te nemen. In principe hoeft u enkel uw eigen dierenarts op te bellen. Dan hoort u in de meeste gevallen een bandje met daarop ingesproken welke kliniek verantwoordelijk is voor de behandeling van de spoed-patiënten. Die kunt u vervolgens even bellen.