Hij stinkt uit zijn bek

Oorzaken voor stank uit de bek

Stank uit de bek van een hond komt veelvuldig voor. Maar soms is de stank echt niet meer te harden. Wanneer u vindt dat uw hond overmatig uit zijn bek stinkt dan zijn er meerdere oorzaken mogelijk. Controleer zelf even welk probleem er in het geval van uw hond van toepassing is.

Tandsteen

De meest voorkomende oorzaak van stank uit de bek is dat hij last heeft van tandsteen. In tandsteen groeien bacteriën die bepaalde stoffen produceren die de stank verklaren. Hier leest u meer over tandsteen en wat je er tegen kunt doen.

Onstekingen

Een andere reden voor stank uit de bek zijn ontstekingen. Uiteraard kunnen er door tandsteen ook ontstekingen ontstaan. Maar ontstekingen kunnen ook ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld splinters. Ook zorgen voorwerpen die klem zitten of tanden die los zitten vaak voor ontstekingen. Het is dus verstandig om de bek van uw hond zelf even grondig te bekijken of u afwijkende dingen ziet. Ziet u een ontsteking zitten, lees hier dan meer informatie over wat je kunt doen. 

Inwendige problemen

En daarnaast kan stank uit de bek voorkomen wanneer er inwendig problemen zijn. Bijvoorbeeld als de nieren niet goed werken of wanneer er een leverprobleem is. Is uw hond al wat ouder en stinkt hij uit zijn bek? Dan is het verstandig om een dierenarts wat bloed bij hem te laten afnemen. Daarmee kan de werking van organen gecontroleerd worden. Maar ook als uw hond wat jonger is en zich anders gedraagt dan u van hem gewend bent dan is het verstandig om even een bezoek aan de dierenarts te brengen.

Stank uit de bek van een hond komt veelvuldig voor en is extra erg als hij aan het hijgen is.

Stank uit de bek verdrijven

Ziet u geen ontstekingen of losse tanden die de stank uit de bek kunnen verklaren? En heeft u niet het idee dat er een onderliggende oorzaak zal zijn? Dan kunt u een stinkende lucht proberen te verdrijven met behulp van Hexarinse. Dit is een vloeistof dat u op de tanden en tandvlees kunt aanbrengen en dat de bacteriën in de mond vermindert. Hierdoor worden er minder stinkende luchtjes gemaakt door de bacteriën in de mond. Het is makkelijk in gebruik en de meeste honden vinden het niet vervelend wanneer u dit op hun tanden aanbrengt. 

Wenst u overleg met mij?

Wilt u nog even overleggen over de bek van uw hond dan kunt u mij even een whatsapp bericht sturen.