Harde zwelling aan de staart

Inleiding

Een harde zwelling aan de staart van een hond kan een tumor zijn. En een tumor kan dan ook weer kanker zijn. De kans is ook zeer groot dat het iets anders is, maar de kans is aanwezig dat dit het wel is. Daarom moet u dit dus gewoon niet zelf gaan aankijken. Naast een tumor/kanker kan het ook een flinke ontsteking zijn of een talgkliercyste die veel harder is dan normaal. 

Naar de dierenarts met een zwelling aan de staart

U kunt het beste even langs uw dierenarts gaan wanneer uw hond een harde zwelling aan de staart heeft. Een dierenarts heeft veel ervaring en kan goed inschatten of er verder onderzoek noodzakelijk is. De kans is vrij groot dat hij er met een naaldje wat cellen uit zal halen om dit op te sturen naar een speciaal laboratorium. Daar is geen narcose voor nodig. Dit laboratorium kan dan een betere inschatting maken of het werkelijk een tumor is en wellicht zelfs kanker is en welk behandelplan voor deze harde zwelling  het beste is.

Zwelling aan de staart snel behandelen als het kanker is.

Hoe eerder u weet of de zwelling aan de staart werkelijk kanker is, hoe kleiner het kankergezwel nog zal zijn. Hoe kleiner hij is, hoe makkelijker deze operatief te verwijderen is. Ook is de kans op uitzaaiingen kleiner als de tumor er minder lang zit. Zodra bekend is dat er werkelijk sprake van kanker is kan er gelijk begonnen worden met het maken van een behandelplan. Zo heeft uw hond de meeste kans op een fijne oude dag.

Overleg met mij

Twijfelt u over de zwelling aan de staart of heeft u gewoon even behoefte aan het advies van een dierenarts op afstand? Dan kunt u mij om advies vragen via onderstaande whatsapp knop.