Pijnstiller voor de hond – Wat kunt u zonder dierenarts krijgen?

Geen vrije verkoop van pijnstiller voor de hond

Pijnstillers voor mensen kun je overal kopen. Echt overal!!! Maar wanneer je voor je eigen hond een pijnstiller wilt hebben is er niets vrij te verkrijgen. Een dierenarts is wettelijk verplicht om eerst een dier te onderzoeken voordat er een pijnstiller voor de hond (mee)gegeven mag worden. En dus wordt er ook altijd een consult gerekend naast de prijs van de pijnstiller. 

 

Pijnstillers bij de hond, soms heb je ze gewoon even nodig.

Pijnstiller voor de hond bij kleine problemen

Het gebeurt heel vaak dat mensen vragen om een pijnstiller voor de hond zonder dat ze langs gekomen zijn. “Hij heeft een aanvaring gehad met de hond van de buren en nu loopt hij ietsjes mank. Het is niks ernstigs, maar ik zou hem wel graag een pijnstiller geven.” En dan kun je als dierenarts niets anders reageren dan dat je dat enkel mag voorschrijven nadat je een hond gezien hebt. Ergens is het goed, want er zijn mensen die een hond met een maagkanteling nog willen proberen op te lappen met een pijnstiller. Maar soms is het gewoon wel zo prettig om even iets te kunnen geven tegen de pijn. Net zoals je zelf wel een paracetamol neemt wanneer je wat hoofdpijn hebt.

 

Wel vrij verkrijgbare pijnstiller voor de hond

Maar goed, dat is dus geen mogelijkheid. Daarom ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. En hoewel ze niet net zo goed werken als de pijnstillers die een dierenarts mag voorschrijven, is het wellicht wel fijn voor u om tenminste iets te kunnen geven. 

Hond voelt zich niet fijn. Een pijnstiller zou bij deze hond wel fijn zijn.

Als pijnstiller voor de hond zijn er meerdere opties. Wanneer uw hond een bepaalde aandoening heeft is het wellicht toch verstandiger om even met uw dierenarts te overleggen of het geen kwaad kan om onderstaande middelen te geven.

BOSWELLIA SERRATA​

Boswellia serrata wordt als pijnstiller voor de hond gebruikt om ontstekingen en de pijn die daarmee samen gaat tegen te gaan. Dit wordt veelvuldig gebruikt bij pijnlijke gewrichten, maag-darm problemen en huidproblemen. Zo is er bijvoorbeeld Flex Rex te koop. De dosering is 1/2 afgestreken theelepel poeder per 10kg lichaamsgewicht. 

PEA oftewel Palmitoylethanolamide

PEA oftewel Palmitoylethanolamide is een lichaamseigen stof dat als werking heeft om ontstekingen en de pijn die daarmee samen gaat tegen te gaan. De PEA in de pijnstiller voor de hond wordt gewonnen uit een palmplant.  Het helpt vooral goed bij acute pijnklachten, oogproblemen, huidontstekingen, zenuwaandoeningen, jeuk en gewrichtspijn. U kunt bijvoorbeeld Organimal PEA gebruiken. Die is er in twee maten: Deze is er voor kleine honden en deze is beschikbaar voor grote honden. U gebruikt 1 maatschepje van 250mg per 8kg lichaamsgewicht. 

CBD-olie

CBD-olie. Hierbij is de eerste reactie van mensen vaak dat ze hun dier niet willen laten hallucineren. Gelukkig is dat hierbij ook niet het geval. CBD-olie heeft als effect dat het ontstekingen tegen gaat, zonder dat het hallucinaties geeft. De hallucinerende stoffen uit cannabis zitten niet in CBD-olie. Uit onderzoek is gebleken dat het helpt als pijnstiller voor de hond met name als die pijn een gevolg van verwondingen is en bij pijn als gevolg van gewrichtsproblemen. Ook helpt het bij pijn als gevolg van kanker. 

Overleg met mij

Hopelijk kunt u een van deze middelen gebruiken als pijnstiller voor de hond om zo uw huisdier snel te helpen om iets minder pijn te ervaren. Want iedereen verdient een pijnvrij leven, toch? Heeft u behoefte om even te overleggen met mij? Dat kan via onderstaande whatsapp knop! Let op: want ook ik mag u helaas geen pijnstiller voorschrijven.